Er zijn diverse manieren om je tanden meer te laten stralen. Zo kun je je tanden laten bleken, maar kun je ook naar een tandarts als Kleinsman.de gaan om facings op je tanden te laten zetten. Wil jij je tanden graag mooier maken en wil je hier best facings voor laten plaatsen? Dan is het goed om te weten wat facings precies zijn. Op deze pagina lees je niet alleen wat facings voor tanden zijn, maar ook hoe deze precies geplaatst worden.

Facings voor tanden: een korte introductie

Een facing is een klein laagje composiet of porselein, die door een tandarts of mondspecialist op je tand wordt geplaatst. Je kunt een enkele tand laten ‘beplakken’ met een facing, maar je kunt ook meerdere facings laten plaatsen. Een facing zorgt er niet alleen voor dat je tand een wittere kleur krijgt, maar heeft ook een mooie vorm. Heb je scheve of afgebroken tanden, dan zie je hier niets meer van als je facings hebt laten plaatsen.

Facings worden onder andere gebruikt om spleten tussen tanden op te vullen, beschadigde hoeken van tanden te repareren, scheve tanden te maskeren en gebroken tanden te herstellen. Ook kun je facings laten plaatsen als je niet tevreden bent over de kleur van je tanden of over een enkele tand in je gebit.

Facings voor tanden laten plaatsen

Voor je facings laat plaatsen, bepaal je samen met de tandarts de kleur en vorm van de facings. Vervolgens wordt er een afdruk van je mond gemaakt, zodat jouw facings op maat gemaakt kunnen worden. Zijn de facings op maat gemaakt, dan worden ze door de tandarts geplaatst met een speciale hechtlaag. Dit is een soort lijm, maar dan voor je tanden. Voor meer informatie, kijk op www.kleinsman.de/nl