Tag: facings

Facings voor tanden: wat zijn dat precies?

Er zijn diverse manieren om je tanden meer te laten stralen. Zo kun je je tanden laten bleken, maar kun je ook naar een tandarts als Kleinsman.de gaan om facings op je tanden te laten zetten. Wil jij je tanden graag mooier maken en wil je hier best facings voor laten plaatsen? Dan is het goed om te weten wat facings precies zijn. Op deze pagina lees je niet alleen wat facings voor tanden zijn, maar ook hoe deze precies geplaatst worden.

Facings voor tanden: een korte introductie

Een facing is een klein laagje composiet of porselein, die door een tandarts of mondspecialist op je tand wordt geplaatst. Je kunt een enkele tand laten ‘beplakken’ met een facing, maar je kunt ook meerdere facings laten plaatsen. Een facing zorgt er niet alleen voor dat je tand een wittere kleur krijgt, maar heeft ook een mooie vorm. Heb je scheve of afgebroken tanden, dan zie je hier niets meer van als je facings hebt laten plaatsen.

Facings worden onder andere gebruikt om spleten tussen tanden op te vullen, beschadigde hoeken van tanden te repareren, scheve tanden te maskeren en gebroken tanden te herstellen. Ook kun je facings laten plaatsen als je niet tevreden bent over de kleur van je tanden of over een enkele tand in je gebit.

Facings voor tanden laten plaatsen

Voor je facings laat plaatsen, bepaal je samen met de tandarts de kleur en vorm van de facings. Vervolgens wordt er een afdruk van je mond gemaakt, zodat jouw facings op maat gemaakt kunnen worden. Zijn de facings op maat gemaakt, dan worden ze door de tandarts geplaatst met een speciale hechtlaag. Dit is een soort lijm, maar dan voor je tanden. Voor meer informatie, kijk op www.kleinsman.de/nl

Een stralend nieuw gebit, zonder pijnlijke ingrepen.

Bij kleinsman.de kunt u nu ook terecht voor non prep facings, de nieuwste trend op het gebied van tandheelkunde.

Wat zijn non-prep facings?

Non-prep facings zijn flinterdunne porseleinen plaatjes die over uw tanden bevestigd worden, om u weer een stralend mooi gebit te geven. Deze nieuwe plaatjes zijn maar 0,2 tot 0,3 mm dik, en daarmee veel dunner dan normale facings.

De voordelen van non-prep facings

In tegenstelling tot de gewone facings hoeft uw gebit niet eerst bijgeslepen of aangepast te worden. Een groot voordeel, want uw onderliggende gebit blijft dus volledig intact. De non-prep facings zijn zo dun als papier, maar ijzersterk. Nadat ze vakkundig op uw gebit zijn gelijmd kunt u ongeveer 15 a 20 jaar van uw nieuwe facings genieten.

Verschillende toepassingen

Er zijn verschillende redenen om te besluiten tot het plaatsen van non-prep facings. Er is altijd een toepassing die aansluit op uw persoonlijke behoefte, zoals bijvoorbeeld: Het tegengaan van verkleuring, vervorming of slijtage. Het maskeren van een scheve tand of het dichten van een spleetje tussen de tanden. Ook het corrigeren van een stukje afgebroken tand behoort tot de vele mogelijkheden met deze flinterdunne facings.

In principe krijgt u een nieuw laagje glazuur, waardoor uw gebit weer een jonge en frisse uitstraling heeft.

Dankzij deze nieuwe techniek en bijna pijnvrije behandeling, is het bereiken van een prachtig gebit en stralende glimlach nu dichterbij dan ooit. Voor een uitgebreid persoonlijk advies kan je altijd terecht bij de tandspecialisten van kleinsman.de.